9:00 - 16:00
Lu, Mi, Vin
Confidentialitate si sensibilitate
Un dispozitiv intrauterin tip sterilet este un dispozitiv mic, in forma de T, pe care un medic ginecolog il poate implanta in uter pentru a preveni sarcina. Pentru montare sterilet este un nevoie de un protocol clar stabilit pentru a determina starea de sanatate a organismului femeii si pentru a face procedura in sine.
Steriletul este printre cele mai eficiente forme de control cand vine vorba de contraceptie. Rata de esec este mai mica de 1%. Inserarea este o procedura medicala minora care dureaza doar cateva minute.
Inainte de montare sterilet, pacienta poate vorbi cu medicul despre ce tip de dispozitiv este cel mai potrivit pentru ea. Steriletul poate fi:
de cupru. Aceasta versiune a dispozitivului ucide spermatozoizii, impiedicand astfel fertilizarea.
hormonal. Acest tip de dispozitiv elibereaza progestin, care este foarte similar cu progesteronul, un hormon pe care organismul il produce. Progestinul poate preveni ovulatia, ceea ce inseamna ca nu exista un ovul pentru a fi fecundat de spermatozoizi. De asemenea, ingroasa mucusul colului uterin, facand mai dificila circulatia spermatozoizilor catre ovul, daca organismul ovuleaza totusi.
Un sterilet poate preveni sarcina nedorita, dar nu te poate proteja impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS).
Steriletul poate preveni sarcina de la 3 pana la 12 ani, uneori mai mult. Ceea ce nu inseamna ca nu este nevoie de control ginecologic regulat. In acest interval, steriletul poate fi indepartat oricand.